Οι μυρωδιές μαγειρέματος που απορροφώνται στο ύφασμα είναι μια κοινή ανησυχία για πολλούς όταν σκέφτονται να χρησιμοποιούν κουρτίνες στην κουζίνα, αν και αυτό δεν είναι πάντοτε ο κανόνας.

Πλεονεκτήματα κουρτίνας σε ενιαίους χώρους

Δεδομένου ότι η ενιαία (συνήθως με το σαλόνι) κουζίνα συνοδεύονται συνήθως από μία μοντέρνα και εμπνευσμένη διακόσμηση, είναι σημαντικό να συνδυάζονται τα σύγχρονα στοιχεία επιτυγχάνοντας μία συνεκτική εμφάνιση. Οι βασικοί παράγοντες αυτού του - ανοιχτού τύπου διαρρύθμισης - είναι η φωτεινότητα, ο μινιμαλισμός και η ευρυχωρία. Αλλιώς, η περιοχή της κουζίνας μπορεί να φαίνεται απρόσιτη, θαμμένη και σκοτεινή. Τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της χρήσης κουρτίνων σε ενιαίο ανοιχτό χώρο ποικίλλουν σε στυλ και σε πρακτικότητα. Ξεκινώντας με τα οφέλη, οι κουρτίνες μπορούν να ραφτούν επιλέγοντας μέσα από μεγάλη ποικιλία υφασμάτων. Η εταιρεία μας διαθέτει έτοιμες ραμμένες κουρτίνες αλλά και τεράστια ποικιλία σχεδίων υφασμάτων με το μέτρο, όπου μπορούμε να ράψουμε την κουρτίνας των ονείρων σας.

Κατά τη διάρκεια του χειμώνα, ο ενιαίος χώρος κουζίνας τείνει να είναι αρκετά ψυχρός. Στην περίπτωση αυτή, το χονδρό ύφασμα μπορεί να εμποδίσει τον κρύο αέρα και να διατηρήσει τη θερμότητα. Από την άλλη μεριά, οι πιο λεπτές κουρτίνες αλλά με χονδρό νήμα, μπορούν να αφήσουν την απαλή αύρα μέσα, διατηρώντας ταυτόχρονα την ιδιωτικότητα κατά τη διάρκεια των θερμότερων μηνών. Αισθητικά, οι κουρτίνες παίζουν σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση ενός εσωτερικού στυλ, λαμβάνοντας υπόψιν την ποικιλία των διαθέσιμων σχεδίων. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό για -ανοιχτού σχεδιασμού κουζίνες, καθώς αποτελούν την καρδιά ενός σπιτιού όπου συγκεντρώνεται η οικογένεια και όπου οι επισκέπτες καλωσορίζονται. Υπάρχουν τόσα πολλά διαφορετικά στυλ που μπορούν να επιτευχθούν. Για παράδειγμα, εάν το καθιστικό και η κουζίνα σας εκφράζει το ρουστίκ στοιχείο, τότε θα επιλέξετε ουδέτερες κουρτίνες για μια εμφάνιση εμπνευσμένη από τη Σκανδιναβία ή απαλά florals για μια κουζίνα της της πόλης. Ακόμα κι άν είστε λάτρεις των περσίδων, η εταιρεία μας μπορεί να σας καθοδηγήσει με βάση το χώρο σας. Πλέον, τα ρολερ / στόρια της εταιρείας μας είναι ιδανικά για να προσδώσουν στυλ και φινέτσα στο χώρο σας.

Μειονεκτήματα κουρτίνας σε ενιαίους χώρους

Επιλέγοντας λανθασμένο στυλ κουρτινών σε έναν ενιαίο χώρο καθιστικού - κουζίνας μπορεί να δημιουργήσει ένα δυσάρεστο εστιακό σημείο που μπορεί να σπάσει τη ροή στη διακόσμηση ενός σπιτιού. Προτείνουμε να επικεντρωθείτε σε ουδέτερες αποχρώσεις, απλά μοτίβα και ύφασματα ελαφρού βους για να βελτιώσετε και να φωτίσετε ακόμα περισσότερο τον ανοιχτό χώρο.

Το μαγείρεμα μυρίζει σε μια ενιαία κουζίνα

Με ένα ενιαίο χώρο κουζίνας - σαλονιού , οι κουρτίνες δεν αποτελούν στην ουσία τεράστιο πρόβλημα. Κι αυτό, γιατί εκτός από τον απορροφητήρα αλλά και την είσοδο του καθαρού αέρα, υπάρχουν φυσικά ορισμένα υφάσματα κουρτίνας που δεν είναι επιρρεπή στην απορρόφηση οσμών. Όσο λιγότερο αναπνεύσιμο είναι το ύφασμα, τόσο πιο δύσκολο είναι να περάσουν οι μυρωδιές μαγειρέματος. Οι φυσικές ίνες, όπως το βαμβάκι, το λινό και το μαλλί, είναι καλύτερες στην αντοχή στη μυρωδιά, καθώς και στο μείγμα λινό, το βαμβάκι και το βισκόζη. Ενώ τα υφάσματα όπως ο πολυεστέρας, το νάιλον και το βελούδο είναι πιο επιρρεπή στην απορρόφηση οσμής. Συνιστούμε το βαμβάκι και το λινό σε αυτό το σενάριο, καθώς είναι εύκολο να το φροντίσετε, ανθεκτικό στο μούχλα, ανθεκτικό και απαλή φυσική αίσθηση στον ανοιχτό χώρο λόγω του ελαφρού βάρους του.

Δείτε: Σετ έτοιμες κουρτίνες

Χρησιμοποιώντας κουρτίνες στην κουζίνα προσθέτει μια οικεία αίσθηση σε ένα ευρύχωρο ανοιχτό χώρο και να της δώσει την τελική πινελιά.